Телефон0897 41 31 76

Ароматерапия на цяло тяло плюс бонус

ароматерапевтичен масаж

Ароматерапевтичен масаж на цяло тяло плюс рефлексотерапия на ходила и длани

Ароматерапевтичния масаж има изключително благоприятен ефект върху човешкото здраве. Познат още от древността, той е един от най-приятните и ефикасни методи за стимулиране на обмяната на веществата, подобряване функциите на организма, възстановяване и релакс на кожата и тялото.

Ароматерапията е очарователно алтернативната медицина, която включва използването на летливи растителни материали, известни също като етерични масла, които могат да бъдат ароматно инхалаторни от пациентите на голямо разнообразие от здравословни условия.Той често се използва за подобряване на настроението, промените когнитивни състояния, и също може да се използва като допълнителен медицина.

Основни действия на масажа:

  • Премахва незабавно напрежението и стреса
  • Активира циркулацията и пречиства токсините и енергийните канали на цялото тяло
  • Действа незабавно за успокояване на болки в ставите, мускулите и сухожилията
  • Има детоксикиращ и имуноукрепващ ефект
  • Успокоява болката, причинена от физическа дейност или неправилна поза с продължително действие
  • Тонизира и релаксира
  • Действа благоприятно върху целия организъм на базата на рефлексотерапията посредством стимулиране на различни точки на тялото
  • Презарежда целия организъм чрез благоуханни аромати, в зависимост от нуждите и предпочитанията на клиента на базата на аромотерапията с еко спа арома лампа и екстракти от етерични масла.

Други от ползите за здравето от ароматерапията включват способността за намаляване на тревожността, облекчаване на депресия, повишаване на енергийната нива, ускоряване на оздравителния процес, премахване на главоболие, повишаване на когнитивните функции, предизвикване на сън, укрепване на имунната система, намаляване на болката, подобряване на храносмилането и увеличение на кръвообращението.

Ароматерапията я е имало под някаква форма в продължение на хиляди години, но тя е започнала да се използва повече след 11-ти век, когато парна дестилация прави възможно правилно да се премахнат етеричните масла от растителни материали. Оттогава културите по света използват ароматерапия за широк набор от функции. Може би най-често срещаните страни, практикуващи ароматерапия са Индия, Франция, Англия и Съединените щати, въпреки че тя може да бъде намерена в десетки други страни.

Важен елемент на ароматерапията е комбинацията от множество етерични масла, които действително могат да създадат по-мощен ефект от маслата сами по себе си.

Ползи за здравето от Ароматерапията

Намаляване на стреса:
Може би най-широко разпространена и популярна причина за използването на ароматерапията е за прогонване на стреса . Ароматните съединения от много и различни етерични масла са известни като релаксанти и може да помогнат за успокояване на ума и премахване на тревожността. Някои от най-добрите етерични масла за облекчаване на стреса са лимоново масло, лавандула, бергамонт и мента, . Някои изследвания показват също, че лимоново масло може да подобри настроението и помага за намаляване на изблици на гняв.

Антидепресант:
Второ, ароматерапията много често се използва за премахване на чувството на депресия , и на много сложни страничните ефекти на фармацевтичните антидепресанти, това е една много важна функция на ароматерапията. Въпреки, че това е полезно като допълнително лечение, трябва да се търси психологическа помощ или консултации, ако депресията продължава или се влоши. По отношение на най-добрите етерични масла, които се използват за намаляване на депресията, повечето специалисти предпочитат, мента, лайка, лавандула и жасмин.

Памет:
Един от най-страшните и широко разпространени заболявания, които засягат възрастните хора е загуба на паметта и невъзможността да се образуват краткотрайни спомени. Докато Алцхаймер все още се смята за нелечимо заболяване, има някои начини да се намали или да се забави прогресията на заболяването. Хората чести се обръщат към ароматерапията, като алтернатива или допълнително лечение за деменция и болестта на Алцхаймер. Проучванията показват също, ефикасността на ароматерапията върху по-младите пациенти по отношение на повишаване на тяхната памет за определен период от време след лечението. Това освежаване на мозъка може да бъде полезно във всички сфери на живота, без значение на каква възраст сте!

Повишаване на енергийната нива:
На всички ни е нужно повече енергия, за да вършим неща задачи в забързаното ежедневните на съвременния живот. Въпреки това, стимуланти като кафе, цигари, енергийни хапчета, или дори незаконни вещества могат да имат много вредни ефекти върху тялото. Много хора се обръщат към ароматерапията, за да се сложат малко повече жизненост в своя ден. Много етерични масла са известни за увеличаване на кръвообращението, повишаване на енергийните нива , и като цяло стимулира тялото и ума, без опасни странични ефекти от други стимулиращи вещества. Най-добрите етерични масла за повече енергия включват черен пипер, кардамон, канела, карамфил, ангелика, жасмин, чаено дърво, розмарин и градински чай.

Изцеление и възстановяване:
Както стимуланти, много етерични масла могат да помогнат за увеличаване на скоростта на изцеление в целия организъм. Това може да се дължи на повишение на кислород и притока на кръв към рани, както и повече вътрешни лечебни процеси като операции или заболяване. Антимикробните свойства на някои етерични масла също поддържат тялото защитено по време на тези деликатни лечебни етапи на тялото. Някои от най-популярните етерични масла за ускоряване на процеса на оздравяване на тялото включват лавандула, невен, шипка, и други.

Запазете час >>

Вижте още:
Лечебен масаж
Точков масаж

Ароматерапия на цяло тяло плюс бонус
5 от 1 гласа

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *