Телефон0897 41 31 76

Класически масаж (релаксиращ масаж)

класически масаж

Класическият масаж релаксира,отпуска и тонизира организма, премахва умората,стреса и напрежението и засилва имунната система. Подобрява циркулацията на течностите в организма, както и дейността на нервната система. Класическият масаж е отлично профилактично средство за запазване на красив, отпочинал външен вид и добро здраве.

Масажът не е само отлично средство за релаксация, но и една много полезна процедура при някои здравословни проблеми. Предлаганите масажи са подходящи при обща скованост на тялото, предизвикана от заседналия начин на живот. Масажът е особено подходящ при: физически и емоционален стрес, депресивни състояния, храносмилателни проблеми, безсъние, тревожност, болки в кръста, гърба и ишиас, дископатия и дискови хернии, плексит, невралгия, главоболие и мигрена, ошипяване.

Запазете час >>

Какви са ползите от класическия масаж?

Класическият масаж има за цел да засили имунната система, като премахне напрежението, стреса и умората от човешкото тяло и го накара да се отпусне, да релаксира и да се тонизира. Той подпомага още циркулацията на кръвта и на течностите в организма, спомага за запазването на красив, отпочинал и свеж външен вид и гарантира доброто физическо и психическо здраве.

Освен като средство за релаксация, класическият масаж се явява и като полезна процедура при някои здравословни проблеми – лекува дискомфорта за храносмилателната система и помага при болки в гърба, кръста и ишиас, дископатия и дискови хернии, безсъние, тревожност, мигрена, главоболие, плексит, невралгия, ошипяване и др.

класически масаж на гръб класически масаж техника от класическия масаж

Действия на класическия масаж

Още от древни времена клaсическият масаж има три основния действия – хуморално, механично, рефлекторно и енергийно.

Хуморално – образуване на биологично активни вещества с физиологичен ефект в кожата и подкожните тъкани, което става в следствие на масажните движения;

Механично – класическият масаж предизвиква разтягане на кожата, което е механично – в следствие на него към съдовете се изтласкват тъканните течности, а венозната кръв и лимфата се придвижват към сърцето;

Рефлекторно – то подобрява кръвообращението, засилва обменните процеси в организма, влияе върху по-добрата функция на храносмилателната система, тонизира тъканите в организма и оказва обезболяващо и успокояващо действие;

Енергийно – всъщност това представлява истинската същност на масажа и от научна дисциплина го превръща не просто във философия, а в истинско изкуство. Изкуството на докосването! Добрият класически масаж задминава обикновените похвати – той има силата да ги видоизмени, да ги комбинира и да ги глобализира, като използва огромна палитра от нежни докосвания, носещи нечовешка сила и мощ. Истината е, че чрез докосването на човешкото тяло масажистът и клиентът се свързват, заживяват в един ритъм и заедно създават нови енергийни нива, които оказват влияние както върху физическото, така и върху психическото здраве.

Похвати

За целите на класическия масаж се използват няколко похвата:

Поглаждане – влияе предимно върху кожата, като се подобрява процесът по нейното хранене и тя става еластична и мека.

Разтриване – влияе предимно върху подкожната тъкан, където премахва уплътнения и сраствания и предизвиква някои полезни рефлекторни реакции.

Омачкване – влияе върху мускулите, като при плавни движения те се отпускат, а при по-силни се тонизират.

Вибрации – успокоява нервите и мускулите и стимулира обменните процеси в тялото.

Ударни похвати – имат дразнещ ефект, който действа стимулиращо както върху дълбоко разположените тъкани, така и върху кръвообращението и храненето на целия организъм.

Всяка процедура задължително започва първо с поглаждане и завършва с същото, като връзката между отделните похвати отново се извършва чрез него. А кои точно похвати ще се използват зависи изцяло от конкретния случай и от физиологичния ефект, който се търси.

Към всеки свой клиент преприемаме личен подход за провеждането на класическия масаж, който е съобразен изцяло с индивидуалните нужди и желания на отделния човек.

Запазете час >>

Защото нашата мисия е Вашето здраве!

 

Вижте още:
Лечебен масаж
Точков масаж
Ваучер за масаж (подарък масаж)
Всички масажи

 

Класически масаж (релаксиращ масаж)
5 от 5 гласа

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *