Телефон0897 41 31 76

Дълбокотъканен масаж

Дълбокотъканен масаж

Дълбокотъканния масаж е вид масаж, който е насочен към по-дълбоките тъканни структури на мускулите, така наречената съединителна тъкан. Този вид масаж използва същите техники и движения като тези на Шведския масаж, но при дълбокотъканния масаж натискът върху пациента е по-интензивен. Поради това е по-съсредоточен вид масаж, като терапевта опитва да освободи хроничното напрежение върху мускулите.

За да направи това, масажиста използва масажно масло и често директен дълбок натиск. Мускулите трябва да бъдат облекчени и терапевта да достигне по-дълбоката мускулатура.

Дълбокотъканния масаж е вид масажна терапия, която се фокусира върху реорганизация на дълбоките слоеве на мускулите и съединителната тъкан. Особено подходящ при обща скованост на тялото, предизвикана от заседнал начин на живот, физически и емоционален стрес, депресивни състояния, храносмилателни проблеми, безсъние, тревожност, болки в кръста, гърба и ишиас, схванат врат и горната част на гърба, болки в гърба и краката, дископатия и дискови хернии, плексит, невралгия, главоболие и мигрена, ошипяване, гинекологични проблеми.

Запазете час >>

Чрез серии от концентрирани техники масажът действа на дълбоките слоеве на мускулите и съединителната тъкан, облекчава болките. Подобрява кръвообръщението. Дълбокотъканният масаж е полезен при високи нива на стрес, големи физически натоварвания и за профилактика. Масажът се извършва със сила, която е в комфорта на клиента. Често се използва едновременно като диагностичен и терапевтичен метод. Той подготвя меките тъкани за последващите мануално-терапевтични процедури, подобрява подвижността на тъканите. Спомага за нормализиране мускулният тонус.

Когато има хронично мускулно напрежение или нараняване, обикновено има сраствания в мускулите, сухожилията и ставните връзки. Сраствания могат да блокират кръвообращението и причиняват болка, ограничено движение, и възпаление.

Дълбокотъканния масаж се използва, за да премахне тези сраствания, за облекчаване на болката и възстановяване на нормалното движение.

Дълбокотъканния масаж помага за:

  • Разхлабване на мускулното напрежение
  • Освобождаване на токсините от мускулите
  • Нормалното циркулиране на кръвта из тялото на човека.

Има ли болка от дълбокотъканния масаж?

Не е задължително да имате болка при този вид масаж. Но това все пак е вероятно, защото дълбокотъканния масаж не е толкова нежен колкото Шведския масаж, особено ако имате някои големи хронични възела.

Колко бързо ще получа резултати с дълбокотъканния масаж?

Повечето хора съобщават невероятно облекчение веднага след първата им процедура. Нормално е да се появят леко синини между първия и третия ден след дълбокотъкания масаж, това се получава благодарение на млечната киселина при претоварване на тъканите. Може да се случи само в началото на терапията, след няколко сеанса единственото което ще усещате е по-голяма свобода, подмладяване и прилив на енергия.

Какво може да помогне за намаляване на възпалението?

Винаги е трудно да се прецени колко твърдо да бъде първия дълбокотъканен масаж на тъканите, така че масажиста трябва да прецени каква сила да използва, дали да е твърде леко или твърде грубо. Важно е да се пие много вода след дълбокотъканния масаж, за да помогне тя за промиване на млечна киселина от тъканите. Ако не го направите е по-вероятно да имате възпаление на следващия ден.

Важно е да бъдем реалисти за това какво може да постигне един дълбокотъканен масаж. Много хора питат за по-голям натиск, мислейки си, че ако терапевтът просто използва по-голяма сила, те ще могат да се отърват от всичките си болки веднага. Това просто няма да се случи.

В действителност хроничното напрежение се премахва от мускулите с програма, включваща упражнения, работа върху стойката си, начини за преместване, техники за релаксация и редовни сеанси от масаж, за да запазите вашите мускулни навици.

Запазете час >>

Дълбокотъканен масаж
4.29 от 7 гласа

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *