Телефон0897 41 31 76

Лечение на плексит чрез масаж

лечение на плексит

Какво е плексит?

Плекситът е заболяване, което предизвиква скованост и болка в областта на врата, рамото и ръката, като ако не се лекува навреме, може да се разпространи и по цялото тяло.  Самата дума идва от plexus – съвкупност от нерви, и it – възпаление. Започва като възпаление на раменния сплит, който е съвкупност от нерви, които изпращат сигнали до ръцете и раменете, идващи от мозъка.

Симптоми на плексит

Ако и вие сте един от онези страдалци, които жестокият плексит е сграбчил в „прегръдките“ си, значи симптомите на това заболяване са ви до болка познати. Понеже голямата си част те са сходни с тези на други болести и често се бъркат, навременното диагностициране на плексита е особено нужно за успешното му лечение.

Симптомите, с които протича това мъчително заболяване, са свързани най-вече с нетърпими болки в областта на раменете. Те са локализирани в тази част заради притиснат нерв и заради възпалителния процес, който започва в резултат на това.

Парещата болка започва от горната част на рамото и се спуска по цялата ръка. С нейното прогресиране е възможно тя да изтръпне и да се появи и остро парене в края на пръстите. А в някои случаи е възможно да се появи и вкоченяване или сковаване на болната ръка. Болката е нетърпима и силна и това затруднява изключително много обикновените движения на ръката, което води до обездвижване и влошаване на състоянието. При такива случаи се препоръчва ограничаване на болезнения крайник в движенията му и търсене на спешно лечение.

Болковите симптоми на плексита засягат още и плешката и рамото – при опит за обръщане назад се усеща вдървяване и скованост в тялото. Причината за това може да са травми, настинки, шипове, тумор в белите дробове или някакви вирусни инфекции.

Заради всички тези симптоми плекситт често се бърка с цервикалния радикулит. Вторият се появява след увреждане на нерви, които са в пряка връзка с прешлените на врата и болката се появява в същата област. Разликата е, че при радикулитът операцията е единственото лечение, докато за плексита хирургична намеса не е нужна. Той може да бъде излекуван с помощта на медикаменти, серия от упражнения и масажи.

Масаж при плексит

Ако вашият лекар ви е препоръчал масаж, то потърсете квалифицирани специалисти, а не се доверявайте на всеки. Защото лечебняит масаж, който се извършва от некомпетентно лице, води до увеличаване на болката и силно влошаване на състоянието.

Професионалният масаж за лечение на плексит премахва болката, успокоява възпалението, подобрява подвижността на ставата, възстановява мускулния тонус, премахва срастванията, които се получават в съединителната тъкан и стимулира лимфотока и кръвообращението.

Най-често лечебният масаж при плексит се извършва с помощта на магнезиево олио, тъй като е установено, че магнезият действа противовъзпалително и обезболяващо, като още отпуска стегнатите мускули и така улеснява движението в проблемната зона. Магнезият подобрява и движението на кръвта и така спомага за изхвърлянето на токсините от нея, което води до вкарване на повече хранителни вещества и кислород в засегнатия участък и така процесът по възстановяване се ускорява.

За да се постигне желания ефект и плекситът да отшуми напълно, са нужни между 10 и 15-20 процедури в рамките на няколко месеца, в зависимост от стадия, до който е достигнало заболяването.

Запазете час: 0897 41 31 76

 

Лечение на плексит чрез масаж
3.36 от 11 гласа

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *