Телефон0897 41 31 76

Грижа за краката – модата вреди или помага

Грижа за краката

Зимата е сезон, в който губим чара или поне така си мислим. Студеното време, влагата във въздуха, краткото слънцестоене допринасят да се чувстваме и да изглеждаме непривлекателни и сами да не намираме уюта в кожата си.

Много от частите на тялото ни през зимата остават скрити под многото пластове дрехи и често забравяме за тях. Такъв е случаят с грижа за краката.

Ако не желаете да се борите безкрайно, в пролетните месеци, за да върнете изящната външност на ходилата, започнете с грижата за тях сега. Това са обувките, които трябва да имате за лятото, ето някои съвети.

Красотата е даденост, с която се раждаме, но бързо можем да загубим обаянието й. Ето, защо специалисти в различни области – медицина, козметика и мода съветват да обърнем внимание на някои:

През студените месеци кожата на тялото се изсушава, в резултат от външните фактори – студ, изкуствени отоплителни уреди, по-бедна на полезни хранителни вещества храна и по-слаб интерес в грижата за нея, в резултат липсата на показност.

Да вземем, например краката. Започвайки от стъпалото, което лятото е пищно украсено с прекрасен педикюр и фина, изящна обувка тип сандал на висок, ток, то в зимата дори решаваме да пропуснем обичайното обезкосмяване.

Гладкостта и нежността на женският крак, трябва да се поддържа, въпреки инстинктивната ни представа, че щом е добре увит, облечен, то той не се излага на опасност от студа, нито може да бъде видян.

Защо е важно да се грижим за краката?

Дори да сте се облекли добре, краката ви нямат нужда само от защита срещу студа. Краката, които стоят затворени с часове в ботушите, много пъти са натоварвани допълнително и на голямо разстояние от пода, в резултат от ток. Всичко това налага дори по-голяма необходимост от грижа за краката. Някои хора страдат от кожни заболявания, други костно-ствани, тези неща не са за подценяване, когато стане въпрос за нашите крака. Вземете в предвид сигналите, които дават ходилата и се погрижете подобаващо за тях.

Грижата за крака не е само от естетическа гледна позиция, но и говори за хигиената на човек, а с добра поддръжка идва и красотата. Винаги си мислете за момента, в който отново ще извадите ходилата си на показ, а едва ли тогава ще е приятно да се червите за недобрият им вид.

От къде да започнем?

Най-лесният и модерен начин е да посетите салон за красота. Професионалистите там ще се погрижат за красотата, хигиената и безупречния вид на краката ви, а и ще си тръгнете със зашеметяващ педикюр. След не повече от две седмици обаче отново ще се наложи да се погрижите за краката и в този случаи, ако не разполагате със средства за чести посещения може да приложите и малко домашни грижи.

За почистване:

Един път седмично може да отстранявате натрупания рогов пласт, с помощта на подходяща козметика. Предварително пригответе ваничка с топла вода, ароматни соли и подходящо камъче или гъба за обтриване. Солите помагат срещи умора в краката и разтварят натрупванията, което улеснява почистването им. Заложете на качествени аксесоари като пила, пемза и ножичка, с тях грижата за краката ще е много по-качествена и ефикасна.

В зависимост от честотата на поникване на космите по тялото ви, може да ги отстранявате с понасящата ви терапия – коло маска; епилатор, самобръсначка; лазерна терапия. Използвайте успокояваща козметика след почистването на краката, а изсушаващи душ-гелове и сапуни, забравете да употребяватв в зимния сезон.

За релакс:

Отново един път седмично или всеки път, когато усетите умора от ежедневното стоене с ботуши, накисвайте краката във вана с етерични масла. Те не само премахват болката, но и подхранват, хидратират и тонизират краката.

За да диша кожата на краката ви, правете ексфолираща терапия с фин крем ексфолиант по време на баня и един път в седмицата.

За мода и красота:

Това, че зимата не излагаме краката на показ, никак не значи, че трябва да спрем с поддръжката им. Лакирането на ноктите на краката не е задължително, но отстраняване на кожичките, изрязване и полиране на ноктите трябва да е част от ежеседмичната грижа.

Според мнението на психолози грижата за краката в зимния сезон повдига Егото, дори, когато няма специален повод или човек. Дори лакираните в зимата нокти, допринасяли тайничко жените да подобрят походката си, а това как да ли не, няма да направи всяка дама по-грациозна, женствена и елегантна, особено с подходяща за случая обувка?

Грижа за краката – модата вреди или помага
5 от 1 гласа

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *