Телефон0897 41 31 76

Масажната яка и масаж на главата

схванат врат

Главата – най-уязвимото място от човешкото тяло

Ежедневно сме подложени на стрес, обездвижване, умора, недоспиване и какво ли не.

Всичко това се отразява на нашето тяло и на представянето ни, както в работата, така и у дома. Много често причина за лошото ни настроение би могло да е напрежение в главата, врата, често главоболие, прерастващо в мигрена. Какво е решението? Много е лесно – отделете 1 час от времето си и се запишете за масажната яка и масаж на главата. Комбинирайте с друг масаж и усетете разликата. Колкото по-често ходите на масаж, толкова по-траен ще бъде неговия ефект за вас и вашето тяло. Защото масажът влияе не само на физическото ни представяне, но и на духовното.

Ползите от масажите

 • помага за справяне със стреса
 • редуцира лошото настроение
 • намалява болката
 • подобрява качеството на съня
 • засилва имунната система

Какво ще ви помогне това?

С масажа на главата ще усетите отпускане от натрупаното напрежение. Частичният лечебен масаж на главата е създаден, за да релаксира и отпуска. Той е съобразен с анатомичните особености на тази част от тялото. Самият масаж протича по следния начин, като спазва изброените стъпки последователно:

масаж на задната страна на шията

– масаж  на раменния пояс,

– масаж на окосмената част на главата

– масаж на лицето и

– масаж на предната страна на шията

Целта на масажната яка е да подобри кръвообръщението, да забави процесите на стареене

да работи против неприятните бръчки – източник на негативизъм и ниско самочувствие, разнася оттоците от тялото като помага да не се образуват тромби в тялото. Комбинацията на този масаж с други е много подходяща, тъй като дава цялостна релаксация на организма и помага при дългонатрупван стрес.

Масажът на главата има чудесен лечебен ефект при следните случаи:

 • често главоболие в следствие от стрес, много часове, прекарани пред компютър
 • шипове в начален и напреднал стадии като с помощта на масажа се осигурява облекчение на засегнатите места от тялото
 • всякакви видове хернии- дискови, шийни и др.
 • бокли в раменете
 • всякакви видове напрежения в тила
 • настинки и др.

Масажът се прилага спрямо болката на клиента, а болезнените участъци се масажират от терапевта с цел освобождане на напрежението и релаксация.

Подарете масаж на близките си

Често забравяме колко натоварени сме всъщност. Обръщаме внимание на здравето, едва когато е твърде късно – или болката е нетърпимо силна, или сме толкова напрегнати, че това влияе на работата ни и на личния ни живот. Напрежението в главата е един от основните източници на емоционален стрес. За да се справим с него, се нуждаем от напомняне, когато не е твърде късно. Трябва да си спомним, че ние сме важните, а тялото ни е храм, който се нуждае от време за отдих. Именно масажът е начин да се отпуснем и да подарим на тялото си онези моменти на спокойствие, от които то се нуждае.

Подарете масаж на близките си – покажете им, че се интересувате от тях. Отделеното време за себе си винаги е от значение, затова нека го използваме пълноценно. Нека си доставим удоволствие и спокойствие. Защото всеки го заслужава.

Масажната яка и масаж на главата
5 от 1 гласа

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *