Телефон0897 41 31 76

Видове масажно олио

масажно олио

Масажното олио е изключително важен компонент от всяка една процедура, благодарение на който ефектът от нея се засилва поне няколко пъти. Професионалните масажисти използват различни видове олио, в зависимост от това каква е тяхната цел – да се омекоти и овлажни кожата, да се затоплят ставите, да се спомогне за предотвратяването на целулит, да се насърчи загубата на тегло, да се насити кожата с витамини, да се ускори процеса на регенерация и т.н.

На пазара се срещат много и разнообразни видове масажно олио и трябва да бъдем изключително внимателни при избора си, защото съществува вероятност да получим непоносимост, кожно раздразнение или лоша алергична реакция. За това ви препоръчваме преди да купувате каквото и да било, първо да се допитате до мнението на специалисти.

Бадемово олио

Бадемовото олио се отличава с високо ниво на мононаситени мазнини, които служат за заздравяване на кожните клетъчни мембрани – а това поддържа кожата здрава, мека, подхранена и хидратирана. То е сред най-популярните продукти, използвани в масажните студия и СПА центровете.

Истинското масажно олио от бадеми е леко мазно, лепкаво, ненатрапчиво и се абсорбира бързо от кожата без да я дразни и да предизвиква алергични реакции (такива се наблюдават само при хора, които имат алергия към всякакви ядки). А най-хубавото му е, че може да бъде намерено на изключително разумни цени.

Олио от жожоба

За тези от вас, които не знаят, първо ще поясним, че жожобата представлява восъчен екстракт, който се получава от семената на едноименното растение. Олиото от жожоба има антибактериални свойства, заради което е подходящо за употреба при хора, които страдат от акне по гърба. То се абсорбира чудесно от кожата и не я дразни, но заради високата му степен на окисление не се препоръчва за редовна употреба. Цената му е малко по-скъпа от тази на бадемовото олио.

Кайсиево олио

Кайсиевото олио представлява една наистина добра алтернатива за всички, които са алергични към ядки. То е изключително богато на витамин Е, благодарение на което срокът му на годност е доста по-дълъг от този на другите продукти. Кайсиевото олио не оставя мазно усещане по кожата, тъй като се абсорбира достатъчно бързо. Всичко това го прави перфектното базово олио при ароматерапевтичните масажи.

Кокосово олио

Като чуете кокосово олио, най-вероятно си представяте гъста бяла смес, но ще трябва да ви разочароваме. Кокосовото олио всъщност е доста течно, леко и изобщо не е мазно. А най-хубавото му качество, което всъщност го прави любимо на почти всеки професионален масажист, е, че не оставя мазни петна по кожата – тоест, напълно се изпира. Цената му също не е по-висока от тази на другите.

Слънчогледово олио

Слънчогледовото олио се извлича от слънчогледовите семена, заради което е богато на линоленова, стеаринова и пламитинова киселина – изобщо, всички нужни компоненти за поддържането на здрава кожа. То не е мазно, но се окислява доста бързо, заради което ви препоръчваме да си го купувате в малки количества и да го съхранявате в хладни и тъмни помещения. Разбира се, не е нужно да напомняме, че не е подходящо за употреба при хора, които имат алергия към слънчоглед.

Oлио от авокадо

Олиото от авокадо е тежко, за това най-често се смесва с някое по-леко масажно олио като например бадемовото. Трябва да имате предвид, че цената му обикновено е два пъти по-скъпа от тази на останалите. Обърнете внимание и на факта, че по-чувствителните към латекс хора могат да покажат чувствителност и към аводкадовото олио.

Олио от гроздови семена

Масажното олио от гроздови семена се отличава с копринана и гладка текстура, с почти пълната липса на аромат и не е кой знае колко мазно. Единственият му минус е, че се извлича чрез разтворител, а не чрез метода на студеното пресоване, заради което качеството му значително се понижава.

Видове масажно олио
5 от 2 гласа

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *