Телефон0897 41 31 76

Лечебен точков масаж на лицето и скалпа + подарък

точков масаж

Използва се в продължение на хиляди години в Китай. Китайският точков масаж се прилага за релаксация и лечение на редица болести.

Като подарък към масажа получавате масажна яка.

Масажът се прилага върху част от гърба ( долния край на лопатките ), раменете, мишниците, лицето, врата и окосмена част на главата. Техниките, които се използват имат за цел да отпуснат организма и премахнат главоболието и стреса. Масажа и разпределението на времето за масажирания участък е различно, и се определя от терапевта в зависимост от конкретния проблем. Този масаж действа изключително добре при главоболие и умора, скованост и болки във гърба, врата и раменете, шипове, шийни дискови хернии, неврози и невралгии, хипертония, нарушения на слуха и равновесието и други.

Ето няколко здравословни проблеми, при които се препоръчва точков масаж:

  • Гадене. Няколко проучвания подкрепят използването на този вид масаж за предотвратяване и лечение на гадене и повръщане
  • След операция
  • След химиотерапия
  • От морска болест
  • Свързани с бременността

Запазете час >>

Всеки ден се сблъскваме с предизвикателства, които поддържат ума ни твърде активен и това пречи на сънят ни. Китайският точков масаж на скалпа и лицето е чудесен начин за релаксация на човек и има огромно влияние върху това човек да се освободи от натрупания стрес. Въпреки, че е приложен към външната повърхност на тялото, масажа създава сигнали, които предизвикват физиологични и химични промени в тялото, помага за възстановяване на вътрешния баланс.

Болка във врата и скованост може да направят ежедневието трудно. Облекчаване на болка в шията може да изисква продължително лечение. Масажа на врата и шията отдавна се използва като метод за подобряване на болката и сковаността и много методи могат да се използват от професионален терапевт.

Но какво точно е Китайският точков масаж?

Той е само един от редица азиатски терапии, чиито корени идват от Китай. Традиционната китайска медицина описва точковия масаж, като масаж върху точки по протежение на меридианите, или канали в тялото на човека. Смята се, че през тези невидими канали протича жизнената енергия – или жизнена сила, наречена Чи. Смята се също, че тези основни меридиани свързват конкретни органи или мрежи от органи, или казано с други думи – система за комуникация през тялото ви. Меридианите започват на пръстите ви, свързват се с вашия мозък и след това се свързват към орган, който е свързан с определен меридиан. Според тази теория, когато един от тези меридиани е блокиран или е изкаран извън равновесие, може да възникне заболяване. Точковият масаж помага за възстановяване на баланса.

Как действа китайският точков масаж?

Специалистите, които практикуват този вид масаж използват пръстите, дланите, лактите и краката, или специални устройства, за да се прилага натиск по меридианите на тялото. Понякога процедурата също включва разтягане или масаж, както и други методи.

По време на сесията, лежите напълно облечен върху мека маса за масаж. Масажистът внимателно оказва натиск по точки по тялото ви. Една сесия обикновено трае около един час. Може да се наложи няколко сесии за най-добри резултати.

Целта на точковият масаж или други видове азиатски техники е възстановяване на здравето и баланса на канали за енергия на организма и да се регулират противоположните сили Ин (отрицателна енергия) и ян (положителна енергия). Някои привърженици твърдят, този вид масаж не само третира енергийните полета и тялото, но и ума, емоциите и духа. Някои дори вярват, че терапевтите могат да предават жизнената енергия (външен чи) на друго лице.

Запазете час >>

Вижте още:
Лечебен масаж

Лечебен точков масаж на лицето и скалпа + подарък
3.75 от 4 гласа

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *