Телефон0897 41 31 76

Спортен масаж

спортен масаж

Защо да изберете масаж за спротни травми? С какво той ще ви помогне?

Спортният масаж представлява много важна част от възстановяване на всеки спортист или човек, който практикува спорт за удоволствие.

Както добре знаем, всеки спорт е съпътстван от травми, а именно с помощта на този специален вид масаж се способства за бързото възстановяване на спортистите след преживяна травма.

Най-често масажите се прилагат в комбинация с лечение с медикаменти. Целта на масажа при спортни травми е да успокой и възстанови мястото, което е пострадало при травмата. Той е важна част от  цялостното лечение на тялото.

Масажът при спортни травми се прилага при различни видове травми в следствие контузии, наранявания, счупвания и други.

Той е подходящ за приложение на различни части от тялото или върху цялото тяло в зависимост от упражняваната спортна дейност.

Този масаж има за цел по-бързото и пълноценно настъпване на тренираност у спортистите.  Освен това с премахванетона умората в мускулите, се създава, поддържа и  развива  тренираност на тялото и бързото възстановяване след  ежедневни тренировки.

Запазете час >>

Как точно помага масажът при спортни травми? Какви са ефектите му?

Спортният масаж при травми се основава на  раздвижване, разтриване, вибрации и други похвати, подходящи за справяне с напрежението, натрупано в мускула и свързано с травмата.  Начинът на приложение при този тип масаж през първите дни започва от здрави и близки до увредата тъкани като постепенно се насочва към мястото на травмата.

Ако липсват разкъсвания на големи кръвоносни съдове, масажът може да стартира възможно най-рано,  като това обикновено се случва на първия или втория ден след появата на травмата. Първите 2-3 дни масажът се прави над и около мястото на травмата като целта е да се намали подуванто и оттока и същевременно да не се травмира допълнително нараненото място.

Времетраенето на масажа е  между 5-7 минути на засегнатото място, а целта му е да спре болката и да намали отока. Като изминат няколко дни и липсва силна болезненост, оток и температура, то тогава може да се премине към масаж на засегната област.

Какви са ефектите от масажът при спортни травми?

С помощта на масажа се редуцира отока и болката на засегнатото място драстично намалява.

Също така, се подобрява преноса на кислород и хранителни вещества към засегнатите тъкани.

Масажът при спортни травми е своеобразна стимулация за възстановяването на тъканите, укрепват се мускулите и се подобряване храненето на тъканите.

Най-честите спортни наранявания, при които се налага масаж са: натъртвания, навяхвания и разтежения. Общото при тях е оттокът и силната болка на засегнатото място.

Масажите при травми се различават от тези при релакс-масажите. Фокусът е насочен към успокояване на мястото, страдащо от болка и по-бързото регенериране на мускула. Най-важно е масажът да не води до по-силна болка, а да помага за справянето с нея.

Масажът е утвърден профилактичен начин да се предпазите от различини заболявания. Най-добре действа при спортните травми.

Физиологичното въздействие на масажа върху различните органи в човешкото тяло благоприятства за лечебната  му сила и за профилкатичното  му влияние върху всички системи.

Дори да не страдате от сериозна травма, този масаж е подходящ за вас, защото ще  помогне на тялото ви да се отпусне, да се възстанови след дълги и продължителни тренировки.

Запазете час >>

 

Вижте още:
Лечебен масаж
Тайландски масаж

 

Спортен масаж
4 от 3 гласа

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *