Телефон0897 41 31 76

Традиционен тайландски масаж (тай масаж)

Тайландски масаж

Тайландският масаж включва философиите, свързани с идеята за китайската акупунктура и съчетава тези философии със стречинг упражненията, които се практикуват от йогите в Индия. Крайната цел на тайландският масаж е да помогне на пациента да постигане духовно просветление и хармония. На базово ниво, тайландският масаж трябва едновременно да активира способността на тялото да се самолекува и да допринесе за по-добро здравословно състояние и благополучие на пациента.

Масажираният човек трябва да носи удобни дрехи и да лежи върху постелка на пода. Той ще бъде разположен в различни йога позиции по време на масажа, които се комбинират с дълбок статичен и ритмичен натиск. Една пълна сесия от тайландски масаж обикновено трае два или повече часа, и включва ритмично разтягане на цялото тяло. Това може да включва дърпане на пръстите на ръцете и краката, ушите и преместване на тялото в много различни позиции.

При тайландският масаж един от най-важните аспекти е, че терапевта не използва мускулната си сила, а своята телесна маса. Друг важно нещо за този тип масаж е, че тялото на пациента е напълно отпуснато и така той не усеща никакво напрежение. Така масажиста може по-лесно да свърши своята работа и пациента получава пълно удовлетворение.

Има няколко вида тайландски масаж:

  • Традиционният народен тайландски масаж, за които споменахме по-горе.
  • Традиционен кралски тайландски масаж – този тип масаж е прилаган само върху членове на кралското семейство и видни аристократи. Той не се различава особено от традиционния народен масаж. Единствената разлика е отношението към пациента, към него се демонстрира огромно уважение. Масажистът се приближава до него на колене и ръце, и използва само своите пръсти и ръце, за да облекчи болките на масажирания.
  • Южният тип тайландски масаж – той е по-агресивен и масажиста по-директно се справя с болките на пациента
  • Северният тип тайландски масаж – тук натиска върху енергийните точки е по-плавен и лек.
  • Билкови тайландски масажи – при тях се използват различни билки(джинджифил, евкалипт, лимонена трева, куркума и други), за да се направят компреси от тях.

Запазете час >>

Ползи от тайландският масаж:

Един от най-интересните ползи, които ни дава тайландският масаж е това, че той подобрява имунитета. Изследвания са показали, че тези, които получават редовно масаж имат по-ниски нива на кортизол в слюнката. Кортизолът е „стрес“ хормон и той е свързан с намаляване на имунитета.

Кортизолът всъщност убива клетките, които са необходими за имунитета. Понижаването на този хормон в организма, не само може да доведе до по-голяма съпротива на организма към чужди нашественици, но това също води до намаляване на стреса и тревожността. Понижаването на нивата на кортизола също е свързано с по-голяма лекота в загуба на теглото и поддържане на здравословно ниво. Ползите за психичното здраве от намаляването нивата на стрес и регулиране на тревожността си струва да бъдат използвани. Въпреки това, има още много предимства, когато тялото ви получава редовно сесии от тайландски масаж.

Изследванията са показали, че редовните сесии тайландски масаж помагат при хипертония. Масажът помага за намаляване на тревожността, която допринася за високото кръвно налягане. Това е може би една част от причината, че масажа помага за регулиране на кръвното налягане.

Най-очевидните предимства на масажa са отличната му способност да намали болката. Той може да се използва за облекчаване на болки в мускулите, болка, свързана с увреждане на нервите, а дори и болки в ставите. Манипулацията на меките тъкани спомагат за повишаване на движението на пациента.

Засиленото кръвообращение води до по-добър тонус на кожата. Тази подобрена циркулация помага за доставяне на кислород и други жизненоважни хранителни вещества към клетките.

Като цяло, масажа е чудесен начин за намаляване на стреса, да се отпуснете и да изпитате наслада известно време. Тайландският масаж може да бъде отлично допълнение към иначе здравословен начин на живот и хранене.

Запазете час >>

 

Вижте още:
Лечебен масаж
Точков масаж
Ваучер за масаж (подарък масаж)
Всички масажи

 

Традиционен тайландски масаж (тай масаж)
3 от 2 гласа

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *