Телефон0897 41 31 76

Терапевтичен класически масаж на цяло тяло, плюс балансираща Ин-Ян терапия

терапевтичен масаж

Този вид масаж е много подходящ за следните случаи: скованост на цялото тяло, която е предизвикана от заседналия начин на живот, физически и емоционален стрес, състояния на депресия, проблеми със храносмилателната система, при проблеми със съня, състояния на тревожност, болежки в кръста, гърба и ишиас, дископатия и дискови хернии, плексит, невралгия, главоболие и мигрена, ошипяване, гинекологични проблеми.

Чрез серии от концентрирани техники терапевтичния класически масаж действа на дълбоките слоеве на мускулите и съединителната тъкан, облекчава болките. Подобрява кръвообръщението. Терапевтичният класически масаж е полезен при високи нива на стрес, големи физически натоварвания и за профилактика. Масажът се извършва със сила, която се определя от пациента и е в комфортната му зона. Много често се използва едновременно като диагностичен и терапевтичен метод. Той подготвя меките тъкани за последващите мануално-терапевтични процедури и терапии, подобрява подвижността на тъканите. Спомага за нормализиране мускулният тонус.
Ефектите на масажа са физически и психически, затова терапевтичният класически масаж е добър за всички и по всяко време.

Запазете час >>

Ефектите от този вид масаж на цяло тяло върху кожата са: разширяване на разширени вени, подобряване на клетъчната подхранване и намаляване на белези; върху мускулите на скелета: подобряване на окисление, гъвкавост, еластичност и намаляване на болки в ставите; върху циркулацията на кръвта: подобрява кръвното окисление.

Класически терапевтичен масаж – положителни ефекти
Масажа има физически ефект в почти всички телесни тъкани. Класическият масаж на цялото тяло, не само подобрява циркулацията на кръвта и има позитивно влияние върху лимфата, косвено той има много благоприятен ефект върху нервите, особено на автономната нервна система. Масажа подобрява храносмилането, обмяната на веществата и хранителни вещества, използване, и помага за премахване на излишната вода от организма.
Класически масаж подобрява кръвообращението.

Основният ефект на масажа е по-добрата циркулация на кръвта и лимфната поток, който подобрява метаболизма на тъканите. Това се случва, защото се постига разширяване на малките артерии и механично, ускорено отводняване на венозната кръв. Добрата циркулация също е резултат от естествено разширение на кръвоносните съдове.

Ин-Ян Балансираща терапия

Ще балансира тялото ви чрез серия концентрирани енергийни техники с които ще премахнем стреса и натрупаната умора. Ще заредим тялото ви с положителна енергия и ще ви дадем съвети как да се предпазите от негативна енергия на околните.

В рамките на всеки човек съществува поток на енергия. Тази енергия има две основни варианта – пасивен поток и активен поток (в китайската медицина това е известно като Ин и Ян енергия). Ян е израз на нашата мъжка енергия, докато Ин е израз на нашата женска енергия. На най-основно ниво, Янг (или мъжката енергия) е излив на творческата енергия. Тази енергия помага, когато работите през деня, за да вършите задачите си, свързва се с практическото и логическо мислене на лявото полукълбо на мозъка, както и екстровертната личност. С Ин (или женски) се свързва дясното полукълбо на мозъка, тази енергия ангажира вашите чувства и интуиция, тя също е активна при създаването на интимност с друг човек, с помощта на въображението си. Повечето от нас се колебаят между тези две енергии през целия ден, в зависимост от това, което правим и с кого ние взаимодействаме. Често пъти, обаче чрез някои практики, много от нас се научават да се идентифицират прекалено или с Ян или с Ин енергията. Когато ние забравяме, че имаме и от двете енергии в рамките на тялото си, се проявява дисбаланс в нашите мисли, емоции и тяло. С разбирането на енергийната ни система по-добре, ние можем съзнателно да променим начина, по който тече енергията ни.

Запазете час >>

 

Вижте още:
Лечебен масаж
Класически масаж
Точков масаж
Ваучер за масаж (подарък масаж)
Всички масажи

 

Терапевтичен класически масаж на цяло тяло, плюс балансираща Ин-Ян терапия
5 от 1 гласа

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *